Wat is Student@work 50days?

Waarvoor dient Student@work - 50days?

Student@work - 50days is een onlinetoepassing waarmee je kunt checken hoeveel dagen je nog kunt werken tegen verminderde sociale bijdragen.

Op een studentenjob betalen jij en je werkgever minder sociale bijdragen. Dat maakt van werken als jobstudent een interessante manier om geld te verdienen.

Maar het aantal dagen dat je tegen verminderde sociale bijdragen mag werken, is beperkt. Je krijgt van de overheid per kalenderjaar een pakket van 50 dagen: je 'contingent'. Werk je meer, dan worden de sociale bijdragen weer hoger.

Waarom zou je Student@work - 50days gebruiken?

 • Student@work - 50days helpt je in de gaten te houden hoeveel dagen studentenarbeid je nog kunt doen tegen verminderde sociale bijdragen - en voorkomt zo dat je je contingent van 50 dagen overschrijdt.
 • Met Student@work - 50days kun je een attest maken voor je werkgever. Daarmee kun je een werkgever tonen hoeveel dagen hij je nog in dienst mag nemen zonder het contingent van 50 dagen te overschrijden.
 • Student@work - 50days geeft je een overzicht van alle studentenjobs waarvoor je een studentenovereenkomst hebt en die je al hebt uitgevoerd.

Wat krijg je te zien?

Dat hangt er vanaf op welke manier je je aanmeldt.

 • Met een gebruikersnaam en wachtwoord:
  • zie je het aantal resterende dagen;
  • kun je een attest maken voor een werkgever.
 • Met een eID of token zie je nog extra gegevens:
  • de werkgevers met wie je een studentenovereenkomst hebt;
  • de periodes die in je studentenovereenkomst zijn voorzien;
  • je brutoloon van de voorbije kwartalen;
  • de manier waarop het aantal resterende dagen is berekend.
  • de inhoud van je eBox.

Lees Hoe meld je je aan bij Student@work - 50days? om beter zicht te krijgen op de mogelijke aanmeldprocedures.

Wat krijg je niet te zien?

Student@work - 50days toont alle informatie die te maken heeft met je 50 dagen.

Vind je er dus niet: je functie, je arbeidsduur, je werkplek, en allerlei andere dingen die in je studentenovereenkomst staan of niets met je 50 dagen te maken hebben.

Je persoonlijke eBox

Student@work is verbonden met de eBox, een persoonlijke elektronische brievenbus waarin je elektronische documenten ontvangt van de instellingen van de sociale zekerheid.

Widget

Je herkent de eBox aan de volgende widget: ebox
Het cijfer geeft aan hoeveel ongelezen documenten er in je eBox zitten.

De eBox activeren

Je opent je eBox door op het cijfer in de widget te klikken. Bij het eerste gebruik zal je worden gevraagd om je e-mailadres op te geven, om de eBox te activeren.

Wat vind je in de eBox?

Iedere keer als je een attest maakt voor je werkgever, wordt dat document ook automatisch naar je eBox gestuurd. Het blijft er twee maanden lang beschikbaar.

student attest

Omdat behalve Student@work/de RSZ ook andere overheidsinstellingen de eBox gebruiken, zul je in de toekomst waarschijnlijk nog andere documenten in je eBox aantreffen.

Alleen bij eID of token

De eBox-widget is alleen zichtbaar als je je aanmeldt met een eID-kaart of een token. Toch zullen je attesten altijd naar de eBox worden gestuurd, ook als je je aanmeldt met een gebruikersnaam en wachtwoord.

Top